Резултати

ОЧЕКИВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Пројекат ће обезбедити онлајн заједницу доступну корисницима и преко мобилне апликације која ће угостити пакет за подучавање и учење и заједницу ко-креације. Наставници и њихови ученици, невладине организације које се баве понашањем потрошача могу заједно да креирају изазове да одрже заједницу у животу и да обуче ученике о најновијим променама услуга онлајн е-трговине.

pexels-fauxels-3184647
ПЛАН ОБУКЕ
Теоријска основа првог резултата је овај референтни оквир дигиталних компетенција за потрошаче. Наводи 14 компетенција које су груписане у три главне области: пре куповине, куповине и после куповине и користиће се као оквир за развој модела обуке.

Не постоји јасна индикација о томе како превести референтни оквир дигиталних компетенција за потрошача у практичне активности за подучавање и учење са грађанима о компетенцијама дигиталних потрошача.

Штавише, не постоји европски оквир да се то примени у школама. Први елемент иновације је у оквиру мисије пројекта да се генерише програм обуке за развој европског система обуке за примену европског оквира дигиталних компетенција у нижим средњим школама које нуде висококвалитетне могућности микро-учења за наставнике.

ГАМИФИКОВАНО ОБРАЗОВНО МАТЕРИЈАЛ

ОНЛИНЕ окружење за учење биће други резултат који су развили пројектни партнери. Окружење за учење на мрежи биће испоручено као отворени образовни ресурс и биће домаћин могућности микро учења за наставнике, сценарија за имплементацију у настави кроз методологију засновану на клијентима и заједницу пракси. Заједница праксе заиста ће гарантовати окружење за сарадњу између наставника различитих предмета, а такође ће бити корисно одговорити на континуиране изазове са којима се суочавају потрошачи на е-тржиштима.

pexels-pixabay-39284