CNME

О нама

ЦНМЕ (Цолегиул Натионал Михаи Еминесцу Иаси) је јавна школа основана 1865. године. Има око 480 ученика у основним школама, 620 ученика у нижим средњим школама и 780 у вишим средњим школама са специјализацијом за: математику и рачунарство; Природне науке; Филологија-двојезични енглески/француски (са међународним матурским испитом).

ЦНМЕ је центар за француску двојезичну матуру; је ЕЦДЛ центар, ДЕЛФ/ДАЛФ, такође је Кембриџ и ДСД СПРАЦХДИПЛОМ регионални центар за обуку и испит у коме наставници обезбеђују обуку и испите. ЦНМЕ има 130 запослених: 92 наставника, 18 помоћног наставног особља, 20 административног особља. Школом руководи одбор (1 директор са 1 замеником директора, Управно веће и Наставно веће за дидактичко-образовна решења).

Школа има дугу евиденцију о локалним, националним и европским пројектима и партнерствима. Фокусиран је на истраживање, иновације и најбољу праксу и води бројне програме обуке за одрасле: обуку наставника, образовање родитеља, менторство ученика наставника. Многи наставници ЦНМЕ су тренери, ментори, инспектори, чланови специјализованих националних одбора и професионалних удружења.

Школска институција функционише у оквиру неких важних школских мрежа, наставници ЦНМЕ координирају образовне активности за друге школе, промовишу иновације у настави и обезбеђују образовне ресурсе, нуде широк спектар услуга као што су курсеви, радионице, подучавање, менторство, истраживачки објекти и приступ онлајн ресурси за учење.

Циљеви ЦНМЕ-а су промовисање културе учења и пружање подстицајног окружења за постизање образовних циљева и тежњи, пружање квалитетног образовања, инспирисање ученика да остваре свој пуни потенцијал и припремање да буду успешни, одговорни грађани, промоција образовања за одрживи развој.

Контакт

www.cnmeiasi.ro

contact@cnmeiasi.ro