Agrupamento de Escolas José Estêvão

Επικοινωνία

Η ομάδα σχολείων με την ονομασία AGRUPAMENTO DE ESCOLAS JOSÉ ESTÊVÃO δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013, ωστόσο τα σχολεία που βρίσκονται στην προέλευσή της είναι παλαιότερα και έχουν διανύσει πολύ δρόμο. Το Γυμνάσιό του έχει ηλικία άνω των 150 ετών. Αυτό το σύμπλεγμα σχολείων εργάζεται με μαθητές από 3 ετών έως τον ενήλικο πληθυσμό. Έχουμε περίπου 2 850 μαθητές ηλικίας μεταξύ 3 και 20 ετών. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, έχουμε περίπου 270 εκπαιδευτικούς και 100 άτομα προσωπικό. Σε αυτό το σύμπλεγμα έχουμε επίσης άλλα πέντε σχολεία εκτός από το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αναπτύσσουμε το εθνικό πρόγραμμα σπουδών με ιδιαίτερη έμφαση στις επιστήμες, τις τέχνες, τον αθλητισμό και τους ανάπηρους μαθητές.

Καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο σύμπλεγμα σχολείων, έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς τύπους μαθητών που αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους σε διαφορετικά μέρη της πόλης μας, του Αβέιρο. Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο φάσμα διαφορετικών τύπων μαθητών, επειδή το κοινωνικό μας πλαίσιο είναι διαφορετικό, καθώς τα σχολεία έχουν διαφορετικές εντοπίσεις και το κοινό τους έχει διαφορετικό υπόβαθρο. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούμε μια πολύ καλή ομάδα μαθητών με καλό κοινωνικό πλαίσιο, οικογενειακή υποστήριξη και υπόβαθρο, αλλά έχουμε επίσης μια σημαντική ομάδα διαφορετικών μαθητών χωρίς οικογενειακή υποστήριξη, με τους οποίους αναπτύσσουμε διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας, διαφορετικούς τρόπους μάθησης, λαμβάνοντας υπόψη το δικό τους κοινωνικό, φυσικό και οικείο περιβάλλον.

Σε αυτή τη διαφορετική δυναμική περιλαμβάνουμε επίσης αρκετές τάξεις των Επαγγελματικών Μαθημάτων (Μαθήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) σε διάφορους τομείς όπως ο προγραμματισμός ΤΠΕ, ο αθλητισμός, ο σχεδιασμός ξύλινων επίπλων και κατασκευών, η φωτογραφία και η επικοινωνία και οι ψηφιακές υπηρεσίες. Το Σμήνος των σχολείων μας έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο όσον αφορά την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, την εκπαίδευση για τη δια βίου ζωή. Είναι ο επικεφαλής της κοινοπραξίας που είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών (επαγγελματική ανάπτυξη) και του προσωπικού που ανήκει στα σχολεία γύρω από το Aveiro.

Εδώ και 19 χρόνια, είμαστε υπεύθυνοι για τον εντοπισμό, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την εκτέλεση όλων των τύπων αναγκών των εκπαιδευτικών για περισσότερους από 1000 εκπαιδευτικούς και 300 άτομα προσωπικό. Δεδομένου ότι έχουμε επίγνωση της σημασίας των αλλαγών μέσα στις τάξεις, καθώς και της σημασίας να διαμορφώσουμε πολίτες για τις διεθνείς προκλήσεις στο πλαίσιο των κοινωνικών δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα, συνεχίζουμε να προσπαθούμε να παρακινήσουμε την κοινότητά μας να επιτύχει ένα νέο στάδιο, αφού στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια σοβαρή και βαθιά δουλειά με τους μαθητές. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών αναπτύξαμε πολλά διαφορετικά έργα που σχετίζονται με την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μελλοντικές σταδιοδρομίες, την επιστήμη και την εμπειρία μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας- τις καλύτερες εμπειρίες διδασκαλίας και μάθησης- την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων για τους μαθητές των μαθημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Επίσης -- Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου- - Εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας στο Δημοτικό σχολείο ως πρώτης γλώσσας - Δίγλωσσο πρόγραμμα. Το Cluster έχει βραβευτεί με ορισμένα βραβεία όσον αφορά τους μαθητές από τα μαθήματα VET σε περιφερειακούς και εθνικούς διαγωνισμούς.

Επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε στους μαθητές όχι μόνο έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους μέσω του προγράμματος σπουδών, αλλά και να τους προκαλέσουμε να ανοίξουν το μυαλό τους, ώστε ο κόσμος να γίνει η καλύτερη τάξη τους. Ασχολούμαστε με την προώθηση ικανοτήτων υψηλού επιπέδου όσον αφορά την εργασία με ατμό, τις ΤΠΕ και την ανάπτυξη εργασιών έργου.