РЕЗУЛТАТИ

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Проектът ще създаде онлайн общност, достъпна за потребителите и чрез мобилно приложение, в което могат да бъдат открити материали за преподаване и обучение и изграждане на общност. Всъщност учителите и техните ученици и НПО, занимаващи се с потребителски въпроси, могат да създават съвместно предизвикателства, чрез които да поддържат общността жива и да обучават учениците на най-актуалните нововъведения в онлайн услугите за електронна търговия.

pexels-fauxels-3184647
ПЛАН ЗА ОБУЧЕНИЕ
Като теоретична основа на първия резултат служи референтната рамка за цифрови компетентности на потребителите - digcomp consumers. Тя очертава 14 компетентности, които са групирани в три основни области: преди покупка, по време на покупка и след покупка, и ще бъде използвана като рамка за разработване на модела за обучение.

Липсват ясни указания за това как референтната рамка за цифровите компетентности на потребителите може да се приложи практически при преподаване и обучение на гражданите относно цифровите компетентности на потребителите.

Освен това не съществува европейска рамка за въвеждането им в училищата. Първият елемент от иновацията е в рамките на мисията на проекта - да се създаде програма за обучение, чрез която да се разработи европейска система за обучение на и прилагане на европейската рамка за цифрови компетентности в училищата от началния етап на основно образование, предлагаща висококачествени възможности за микрообучение за учителите.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ С ИГРОВИ ПОДХОД

ОНЛАЙН средата за обучение ще бъде вторият резултат, разработен от партньорите по проекта. Онлайн учебната среда ще бъде предоставена като отворен образователен ресурс и ще съдържа възможности за микрообучение за учителите, сценарии за прилагане в часовете чрез клиентска методология и общност от практици. Общността на практиците ще гарантира среда за съвместно обучение между учители по различни предмети, а също така ще бъде полезна в отговор на постоянните предизвикателства, пред които са изправени потребителите на цифровия пазар.

pexels-pixabay-39284